Sieviešu nodarbinātības struktūra Baltijas jūras reģiona valstīs kopš 2004. gada - Stupaka, Jeļena (Latvijas Universitāte, 2012)
Šajā pētījumā ir analizētas izmaiņas sieviešu nodarbinātības struktūrā kopš 2004. gada ar uzsvaru uz dzimumu vienlīdzību, horizontālo un vertikālo darba tirgus segregāciju un vienlīdzīgu atalgojumu par vienādu darbu ES dalībvalstīs, kuras atrodas Baltijas jūras reģionā (t.i. Dānija, Igaunija, Somija, Vācija, Latvija, Lietuva, Polija un Zviedrija). Tiek izmantotas kvalitatīvas pētniecības metodes statistiko datu analīzē par sieviešu stāvokli darba tirgū, uzsverot pašreizējo situāciju un izmaiņas laika gaitā, kā arī tiek novērtēta sabiedrības attieksme pret dzimumu nevienlīdzību un sieviešu nodarbinātības strukturālām izmaiņām. Atslēgas vārdi: sieviešu nodarbinātība, darba tirgus segregācija, darba samaksas atšķirības, dzimumu līdztiesība

This paper analyzes female employment structure and changes in its structure since 2004 with the emphasis on equality between men and women in horizontal and vertical segregation of labour market and equal pay for equal work in the EU member states located in the Baltic Sea region (i.e. Denmark, Estonia, Finland, Germany, Latvia, Lithuania, Poland and Sweden). It presents statistics and analysis on the status of women in the labour market, highlighting the current situation and changes over time, using quantitative research methods, as well as evaluates society attitude towards gender inequalities and changes in female employment. Key words: female employment, labour market segregation, gender pay gap, gender equality
Female Employment Structure in Baltic Sea Region Countries since 2004
Keywords: Baltijas jūras reģiona studijas