Dzelzceļa transporta faktors Latvijas Republikas sociāli ekonomiskajā un politiskajā dzīvē no 1918.gada līdz 1940.gadam - Putiķis, Gints (Latvijas Universitāte, 2012)
Promocijas darbā „Dzelzceļa transporta attīstība Latvijā 1918 – 1940: problēmas un risinājumi” pētīti Latvijas valsts dzelzceļa transporta vēstures aspekti valsts transporta sistēmas vēsturiskās attīstības un funkcionēšanas kontekstā. Darbā analizēta valsts dzelzceļa sociālā un ekonomiskā nozīme Latvijas Republikā. Tāpat promocijas darbā analizēta dzelzceļa administratīvās pārvaldes sistēmas izveidošana, jaunu dzelzceļa līniju būve, valsts dzelzceļa politika augošās autotransporta konkurences apstākļos. Darbā izpētīta Latvijas dzelzceļa saimnieciskā darbība un sociālā līdzdalība valsts ekonomikā un sociālo pakalpojumu nodrošināšanā pasažieru pārvadājumu jomā. Atslēgvārdi: Latvijas dzelzceļš, Dzelzceļa virsvalde, transports, konkurence, Latvija.

In the dissertation "Development of railway transport in Latvia 1918 – 1940: problems and solutions" the historical aspects of the history of Latvia's state railway transport in the context of the historical development and functioning of the state transport system have been investigated. The formation of the railway administration system, building of new railway lines, the state railway policy under the conditions of growing competition with motor transport have also been analyzed in the thesis. The economic activity of Latvia's railway and the social participation in the economics of the state and in securing of social service in the sphere of passenger transport have been studied as well. Keywords: the railway of Latvia, the main administration of Railways, transport, competition, Latvia. 239-
The Factor of Railway Transport in the Socially Economic and Political Life of the Republic of Latvia from 1918 to 1940
Elektroniskā versija nesatur pielikumus
Keywords: Vēsture; Latvijas vēsture; History of Latvia