Sīko zīdītāju sugu daudzveidība un populāciju demogrāfiskā struktūra ūdeņu aizsargjoslās Rīgas teritorijā - Krauklīte, Baiba (Latvijas Universitāte, 2013)
Sīkie zīdītāji ir nozīmīga urbāno ekosistēmu daļa. Tie ir labs pētāmais objekts, lai varētu novērtēt pilsētas ekosistēmu ekoloģisko stāvokli. Sīko zīdītāju sugu sastāvs un īpatņu skaits strauji mainās, reaģējot uz vides izmaiņām. Pētījums tika veikts laiks posmā no 2011. - 2012. gadam kopumā 11 ūdeņu aizsargjoslās. Pētījuma laikā tika noķertas 5 sīko zīdītāju sugas. Dominējošā suga ir Apodemus agrarius. Vislielākais īpatņu skaits tika konstatēts pie Juglas kanāla - 13,34 ind/100 sl.dn. Vecuma struktūras sadalījums ūdeņu aizsargjoslās ir nevienmērīgs - dominējošā vecuma klase ir jaunas mātītes.

Small mammals are an important part of the urban ecosystem. They are a good object for analysis in order to assess the ecological status of urban ecosystems. Small mammal species composition and abundance is rapidly changing in response to environmental changes. The study was conducted during the period from 2011th - 2012th in 11 water protection zones. During the study, was caught 5 small mammal species. The dominant species is Apodemus agrarius. The largest number of specimens were found to Juglas Canal - 13,34 ind/100 sl.dn. The age structure of water protection zones is uneven - the dominant age class is new females.
Small mammals species diversity and population demographic structure in water protection zones in the territory of Riga
Keywords: Bioloģija