Acu izsekošana vairākām personām pie monitoru sienas - Hoļavina, Irina (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba “Acu izsekošana vairākām personām pie monitoru sienas” mērķi ir izveidot sistēmu un infrastruktūru, kas ļautu izsekot vairāku personu acu kustības pie monitoru sienas, lai personas varētu ar acu kustību starpniecību vienlaicīgi veikt darbības reālajā uz monitoru sienas, ka arī notiktu personu mijiedarbība (viena kopīgā uzdevuma veikšana), izmantojot acu kustības. Lai panākto šo mērķi bija nepieciešams izpētīt šajā jomā esošu zinātnisko literatūru, ka arī izveidot sistēmas prototipu un to novērtēt. Šīm mērķim tika veikti praktiskie testi. Ka arī bakalaura darbā ietvaros tika izveidoti prototipi, bet sistēma realizēta netika.

Goal of the bachelor's thesis “Several persons eye tracking at the monitor wall” is to establish a framework and infrastructure to track eye movements of several persons at the wall display with a possibility to interact in the real time conditions under the conditions of the collaboration through eye movements. In order to achieve this goal it was necessary to explore existing scientific literature for this area, as well develop a system prototype and evaluate it with the following implementation of it. For this purpose, there were made several tests and experiments. As well as within the work were created prototypes, but the system was not implemented.
Several persons eye tracking at the monitor wall
Keywords: Datorzinātne