Automatizēta dokumentācijas ģenerēšana „ISTehnoloģijai” - Vizulis, Valdis (Latvijas Universitāte, 2009)
Kopš 1995. gada bankās tiek lietots informatīvu sistēmu projektēšanas, izstrādes un uzturēšanas rīks „ISTehnoloģija", kas balstās uz metamodelī definēta sistēmas projektējuma interpretēšanu. Bakalaura darba ietvaros izstrādāts risinājums, kā iespējams sasaistīt divas uz metamodeļa balstītas sistēmas – „ISTehnoloģiju” un atskaišu definēšanas un ģenerēšanas rīku „DIREPO” –, lai iegūtu automatizēti ģenerētu sistēmas dokumentāciju (tai skaitā datu bāzu projektējumu, lietotāja rokasgrāmatu u.c.) ar metamodeļu transformāciju palīdzību. Bakalaura darbā ir apskatīti dokumentāciju ģeneratoru veidi, modeļu bāzēta arhitektūra, LVS standartā specificētie programmatūras projektu dokumenti un to nodaļas, kā arī novērtēta to ģenerēšanas iespējamība. Darba beigās apkopota pieredze un secinājumi, kas radās automatizēti ģenerējot dokumentāciju.

Since 1995 the tool of designing, development and maintenance of informative system named „ISTehnologija”, which is based on interpretation of system design defined in metamodel, is being used by banks. In order to get automated system-generated documentation (including data base design, user manual, etc.), within the bachelor’s work was developed a solution, how can be linked two systems based on metamodels – “ISTehnologija” and report defining and generation tool “DIREPO” – with the assistance of metamodels transformation. Bachelor’s work is looking at the types of documentation generators, model driven architecture, software project documents and sections specified by standard of LVS, as well as estimated the possibility to generate that. At the end of work summarized experience and conclusions that originated by automatically generating documentation.
Automated Documentation Generation for „ISTehnologija”
Keywords: Datorzinātne