Uzņēmējdarbības attīstība Limbažu novadā - Andžāns, Jānis (Latvijas Universitāte, 2015)
Uzņēmējdarbības attīstība vienmēr ir bijis aktuāls jautājums, kas īpaši populārs ir kļuvis pēdējā laikā, kad daudzi jaunie uzņēmēji, izstrādājot biznesa plānus un vēloties īstenot savas idejas, piedalās un iesaistās dažādos uzņēmējdarbības atbalsta pasākumos. Šobrīd tiek aktualizēti ne tikai vietējā mēroga, bet arī Baltijas jūras reģiona valstu un visas Eiropas mēroga atbalsta projekti dažādām uzņēmēju grupām. Limbažu novadā uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi netiek īpaši aktualizēti, tādēļ tika veikta izpēte, lai noskaidrotu, cik lielā mērā vietējie uzņēmēji tos pārzina un arī izmanto. Aptaujājot novada uzņēmējus un analizējot viņu sniegto informāciju, tika izdarīti secinājumi par samērā pasīvu dalību atbalsta pasākumos un atbalsta mehānismu izmantošanā, tādēļ tika izteikti priekšlikumi, kā uzlabot uzņēmējdarbības attīstību un attīstības mehānismu izmantošanu Limbažu novadā.

Business development has always been an issue that has become particularly popular in recent times, when many young entrepreneurs in developing business plans and desiring to implement their ideas, participate and engage in a variety of business support measures. It is now up to date not only local, but also the Baltic Sea Region and Europe-wide projects in support of various business groups. Limbažu region business support measures are not particularly up to date, so the study was carried out to determine the extent to which local entrepreneurs are familiar with them and use it. Survey of region businessmen and analyzing the information provided by them, the conclusions were reached as relatively passive participation in the aid measures and support mechanisms; therefore were made proposals to improve development of mechanisms in Limbazi region.
Business development in Limbaži region
Keywords: Ekonomika; uzņēmējdarbība; atbalsta mehānismi; Limbažu novads; entrepreneurship; support mechanisms