Komercbanku likviditātes riska analīze Latvijā - Viese, Agita (Latvijas Universitāte, 2016)
Bakalaura darbā “Komercbanku riska analīze Latvijā”, uz zinātnisko literatūras avotu un Latvijas lielāko komercbanku (pēc aktīvu apjoma uz 2015, gadu) gada pārskatu datu analīzes tiek izvērtēta atsoņu lielāko Latvijas Komercbanku - “AS Swedbank”, “SEB”, “Citadele banka”, “DNB”, “AB.LV”, “AS Norvik banka”, “Baltikums Bank”, “AS Privat Bank” likviditāte un tās ietekmējošie faktori, kā arī izstrādāti priekšlikumi komercbanku likviditātes riska vadības uzlabošanai un efektivitātes paaugstināšanai. Darbs sastāv no divām anotācijām, no kurām viena latviešu valodā, otra krievu valodā, ievada, trijām daļām, secinājumiem un priekšlikumiem. Bakalaura darba pirmajā daļā tiek pētīti un izzināti komercbanku likviditātes riska teorētiskie aspekti – likviditātes jēdziens un būtība, komercbanku likviditāti ietekmējošie faktori un komercbanku likviditātes riska novērtēšanas metodes. Darba otrajā daļā tiek analizēti un pētīti astoņu lielāko Latvijas komercbanku (pēc aktīvu apjoma uz 2015. gadu) likviditātes rādītāji no 2010. gada līdz 2015. gadam. Darba trešajā daļā balstoties uz darba otrās nodaļas iegūtajiem likviditātes rādītājiem tiek izteiktas rekomendācijas komercbanku likviditātes efektivitātes paaugstināšanai, kā arī risku pārvaldības pilnveidošanai. Darba apjoms ir lapas, tajā ir 6 attēli, 6 formulas un 9 tabulas. Bakalaura darba izstrādei tika izmantoti literatūras un informācijas avoti.

Темой бакалаврской работы : '' Анализ рисков комерческих банков Латвии''. Целью работы:анализировать восемь крупнейших Латвийских комерчиских банков ликвидности показателей, сделать выводы . Работа состоит из введения,трех частей,выводов и предложений . Введение потверждает актуальность темы, поставлена задача , в которой должна быть достигнута в результате исследования и задачи,которые должны быть решены для того,чтобы добиться цели работы. В первой части были расмотрены и иследованы риски ликвидности теоретических аспектов комерческих банков,ликвидности понятия ,сущность , факторы влияющие на ликвидность комерческого банка и методы оценки риска ликвидности комерческих банков. Во второй части анализированы и изучены восемь крупнейших Латвийских комерческих банков по объему совокупных активов для коэфицента ликвидности в 2015 году с 2010 года до 2015 года. Третья часть работы, основаны на работе других поздразделений к горизонту ликвидности , которые являются рекомендации по улучшению комерческой банковской ликвидности в эфективности, а также для улучшения управления рисками. Объем работы составляет из 0000 страниц, 6 рисунков, 6 формул и 9 таблиц. В Бакалаврской работе были использованы научная литература и информативные источники.
Commercial Banks Liquidity Risk Analysis in Latvia
Keywords: Ekonomika; Likviditāte; Komercbankas; Risks; Analīze