SIA "Limbažu slimnīca" finanšu analīze un novērtējums - Lielmane, Līga (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darba mērķis bija veikt SIA „Limbažu slimnīca” analīzi un tās novērtēšanu. Lai sasniegtu mērķi, darbā tika izpētīta literatūra par uzņēmuma finanšu stāvokļa novērtēšanu, uz kā pamata tika veikta sabiedrības finanšu analīze, kā arī iegūtie rezultāti tika salīdzināti ar vienu no rentablākajiem nozares uzņēmumiem – SIA „Ogres rajona slimnīca”. Analīzes pamatā tika izmantoti uzņēmumu gada pārskati, kā oficiāls informācijas avots Latvijas Republikā. Pēc veiktās analīzes secināts, ka sabiedrībai ir slikti finansiālās darbības rādītāji un vairāku gadu garumā virkne neizmantotās rezerves to uzlabošanai.

A purpose of bachelor work was to carry out an analysis of the company “Limbažu slimnīca” and its estimation. For accomplishing the purpose, in bachelor work was studied literature about estimation of company’s financial position, on this base was performed company’s financial analysis, these findings was compared with one of the most rentabler companies – “Ogres rajona slimnīca” Ltd. Mainly in analysis was used companies’ annual reports as official information source in Republic of Latvia. After performed analysis’ was concluded that the company has bad ratios of financial activity and most of unused reserves for improving that in long period.
Financial states analysis of the company "Limbažu slimnīca" and estimation
Keywords: Ekonomika