Virtualizācijas risinājumu ieviešana uzņēmuma informācijas tehnoloģiju infrastruktūrā - Umbraško, Arturs (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba autors iepazīstina ar pēdējā laikā par aktualitāti informācijas tehnoloģiju pasaulē kļuvušo serveru virtualizāciju. Darba gaitā tiek iepazīstināts ar virtualizācijas tehnoloģijas vēsturi, funkcijām un darbības principiem. Tiek sniegts ieskats jaunākajā kompānijas VMware produktā – virtualizācijas platformā VMware vSphere 5. Aplūkots un izpētīts, kā platforma vSphere 5 nodrošina uzņēmuma serveru infrastruktūras nepārtraukto darbību, kā arī iepazīstināts ar vSphere 5 izplatīšanas veidiem un licenzēšanas principu. Bakalaura darba praktiskajā daļā tiek atspoguļota serveru virtualizācijas projekta izstrāde un ieviešana vienā no Latvijas uzņēmumiem. Autors parāda un analizē, kā virtualizācija palīdz apmierināt uzņēmuma izvirzītās prasības serveru infrastruktūras nepārtrauktās darbības nodrošināšanai.

The author of this bachelor thesis introduces server virtualization as modern information technology`s topicality. Author mentions virtualization history as well as main functionalities and operating principles. In this thesis author provides an insight into company`s VMware latest product for virtualizes server deployment – VMware vSphere 5. There are shown and researched how VMware vSphere helps to provide high failover ability for company`s server infrastructure as well as pricing and licensing information is given. In the practical part of this thesis there are shown the project of planning and implementation of server infrastructure virtualization which took place into one of Latvian company`s. The author shows and analyzes how virtualization helped to meet company's server infrastructure requirements of continuous operation.
Integration of virtualization solutions into company's information technologies infrastructure
Keywords: Vadībzinātne