Projektu izstrāde un sagatavošana ES struktūrfondu līdzfinansējuma saņemšanai - Brauna, Liene (Latvijas Universitāte, 2007)
Sakarā ar iestāšanos ES 2004. gadā ir parādījusies uzņēmumiem iespēja piesaistīt papildus līdzekļus to attīstībā. Strauji augošā ekonomika prasa no uzņēmumiem ātru reaģēšanu uz notiekošajiem procesiem, līdz ar to ir būtiski, lai finansējuma piešķiršana būtu pēc iespējas vienkāršāka un pieejamāka uzņēmumiem. Diplomdarba mērķis ir izpētīt ar Eiropas atbalstu fondu saņemšanai projektu sagatavošanu, izstrādi un norises kontroli un izstrādāt ieteikumus, kas darāms to fondu saņemšanas vienkāršošanai. Lai sasniegtu darbam izvirzītos mērķus ir jāveic sekojoši uzdevumi tika veikta iepazīšanās ar struktūrfondu darbības principiem un tika analizēts konkrēts pieteikums, kas jau tika apstiprināts fondā. Pētījuma rezultātā tika veikti secinājumi, ka uzņēmumiem pieteikšanās procesa ir sarežģīts un līdz ar to tika veikti ieteikumi uzlabošanā. Darba kopapjoms 57 lpp, darba saturā 10 tabulas, 8 attēli un pievienoti 2 pielikumi.

There was araised opportunity for companies to attract additional financial resources by enetering in European Union in 2004.. Nowdays companies have to react quite fastly on the fast growing and changing processes of economy, thats why it is important that processes of European fund finance allocation to companies should be as simple and accessable in short period as possible. The aim of paper work is to explore processes of tenders for getting financial support from European funds and to make suggestions to simplify it. To reach the aim was made research of all processes in European funds management and investigated one confirmed application. In result was made conclusions that application process for companies is difficult and inquire a lot of documents and calculations. Total pages 57, made 10 tables, 8 graphics and 2 adds.
Project elaboration and preparation to receive co-finance from EU structural funds
Keywords: Ekonomika