A/S "Brīvais vilnis" finanšu stāvokļa analīze - Baltadonis, Linards (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba tēma ir A/S „Brīvais vilnis‖ finanšu stāvokļa analīze. Bakalaura darba mērķis ir, izpētot teorētisko un faktisko materiālu bāzi, veikt A/S „Brīvais vilnis‖ uzņēmuma finanšu pārskatu un finanšu rādītāju analīzi, lai novērtētu finansiālo stāvokli un izstrādātu priekšlikumus finansiālā stāvokļa uzlabošanai. Darbs sastāv no trīs nodaļām. Pirmajā nodaļā tiek sniegts teorētisks priekšstats par to, kas ir finanšu analīze un finanšu rādītāji, otrajā tiek izklāstīts A/S „Brīvais vilnis‖ vispārīgs raksturojums un veikta finanšu analīze, un trešajā daļā tiek doti norādījumi, par to, kas būtu jādara, lai uzlabotu uzņēmuma saimniecisko darbību un veicinātu attīstību. Darba beigās ir iekļauti secinājumi un priekšlikumi. Darbs sastāv no 72 lapām, 10 attēliem, 17 tabulām, 25 formulām un 4 pielikumiem. Atslēgvārdi: finanšu analīze, likviditāte, rentabilitāte, aprites rādītāji, horizontālā un vertikālā analīze.

The theme of this thesis is financial analysis of JSC „Brivais vilnis‖. The aim of this thesis is after researching theoretical and the actual materials of financial analysis, find out how effective works the enterprise and after that develop proposals. Thesis consists of three chapters. The first chapter is all about theoretical material about the characteristics of financial analysis, the second is review of JSC „Brivais vilnis‖ and after that financial analysis of the company and the third is about the promotion of development. The thesis consist of 72 pages, 10 images, 17 tables, 25 formulas and 4attachments. Keywords: financial analysis, liquidity, profitability, circulation figures, horizontal and vertical analysis.
Financial analysis of JSC Brivais vilnis
Keywords: Ekonomika