Kredīta tirgus analīze Latvijā - Lotocka, Tatjana (Latvijas Universitāte, 2008)
Uzlabojoties valsts ekonomiskajai situācijai, palielināsies potenciālo kredītņēmēju skaits, kas vienmērīgi sadalīsies, iekļaujoties katras atsevišķas bankas piedāvāto pakalpojumu kopumā. Vispiemērotākā banka tiks izvēlēta, balstoties uz klientu subjektīvajām vēlmēm un iespaidiem. Pēdējos gados ir pieaudzis Latvijas iedzīvotāju labklājības līmenis, līdz ar to finanšu pakalpojumu izmantošana ir kļuvusi populārāka - pieaug gan piesaistīto noguldījumu, gan izsniegto kredītu apjoms, kā arī pieaug kredītiestāžu klientu skaits. Finanšu pakalpojumu izmantošanu sekmē arī jauno tehnoloģiju pieejamība. Situācijā, kad pastāv nepieciešamība izvēlēties konkrētu piedāvājumu no vairākiem līdzīgiem, ļoti svarīga ir katra finanšu pakalpojuma kvalitātes analīze. Bakalaura darba „ Kredīta tirgus analīze Latvijā ” mērķis ir, pamatojoties uz Latvijas komercbanku darbību, izanalizēt kredīta tirgu, banku darbību, kā arī Latvijas kredīta tirgus likumdošanas bāzi. Darbā ir apskatīts kredīta jēdziens un vēsture, kredīta būtība un nepieciešamība, kā arī ir izpētīti Latvijas komercbanku kredīta piedāvājumi. Kopējais darba apjoms ir 70 lpp. Aplūkojamo tēmu ilustrēšanai ir izmantotas 6 tabulas, 9 attēli un diagrammas. Atslēgas vārdi: kredītiestādes, bankas, kredīti, aizdevumi, procentu likmes.

Improvment of economy situation in Latvia increasing of quantity of potention creditors Last time the level of life in Latvia is improved and using of financial service became more popular: increase of amount of investments and given credits and also clients of credit institutions. In situation when you have to choose from to make of similar financial situations it is important analysis of each financial suggestions. The aim of this work is: to analyse credit suggestions, to describe of aspect of credits, to following oh the work of bank. Total amount of work is 70 pages, 6 tables, 9 pictures. Key words: bank, credit, percent.
Analysis of credit market in Latvia
Keywords: Ekonomika