Rimi Baltic piegādes ķēdes optimizācija - Matroze, Līga (Latvijas Universitāte, 2011)
Viens no iespējamiem veidiem, kā optimizēt mazumtirdzniecības uzņēmuma piegādes tīklu, ir pašiem veikt transporta loģistikas darbības. Tā uzņēmums var samazināt izmaksas par transportēšanu un uzlabot preču pieejamības rādītājus. Lai samazinātu iespējamās cilvēku kļūdas, būtiska nozīme ir informācijas tehnoloģijām. Diplomdarba mērķis ir izpētīt un izstrādāt ieteikumus piegādes ķēdes optimizācijas iespēju izmantošanā uzņēmumā un izveidot loģistikas informācijas sistēmas projektu maršrutu optimizācijai. Diplomdarbs sastāv no četrām nodaļām, pirmajās trīs nodaļās aprakstīts Rimi Baltic, tā piegādes ķēde, piegādes ķēdes vadība un optimizācijas iespējas, katras nodaļas ietvaros iztrādāti ieteikumi uzņēmuma vadībai operāciju uzlabošanā. Darba ceturtajā nodaļā autore ir izveidojusi loģistikas informācijas sistēmas projektu maršrutu optimizācijai.

One of the ways how to optimize an enterprise`s supply network is to take over the logistics operations. Hence, the enterprise could save costs in transportation and could improve its on-shelf availability. To reduce possible human mistakes, information technologies have essential importance. The aim of this diploma paper is to study and formulate suggestions of the use of supply chain optimization options and to develop an information system project for route optimization. The paper consists of four chapters, the first three include key information regarding Rimi Baltic, supply chain management and optimization options. Each of the chapters include suggestions for the enterprise on how to improve their operations. Finally, the author has developed a project to build a logistics information system to optimize transport routes.
The optimization of Rimi Baltic's supply chain
Keywords: Vadībzinātne