Projekts: Atpūtas vietas SIA “Meža elpa” izveide - Staģe, Ieva (Latvijas Universitāte, 2021)
Maģistra darba projekta ideja ir izveidot atpūtas vietu SIA “Meža elpa” ģimenēm, pāriem vai nelielām draugu kompānijām, kurā būtu iespēja nošķirti no citiem atpūsties, būt kopā ar saviem tuvākajiem un izbaudīt svaiga gaisa un dabas klātbūtni. SIA “Meža elpa” deviņus piedāvātos pakalpojumus (mazo kempinga māju ar rotaļu laukumu, lielo kempinga māju ar rotaļu laukumu, kublu nomu, telšu vietas, grila nomu, ugunskura vietu, mašīnas iebraukšanu atpūtas vietā, orientēšanās spēles iegādi, velosipēdu nomu) ir iespēja kombinēt katram apmeklētājam pēc savas izvēles un iespējām. Mērķa tirgus ir noteikts – Latvijas vietējais tirgus. Projekta aktualitāte ir tūrisma attīstības nepieciešamība lauku reģionos, jo tūrisma attīstība veicina arī ekonomisko izaugsmi valstī. Projekta aktualitāti uzrāda arī Centrālas statistikas mājas lapas dati par apmeklētāju skaita pakāpenisku pieaugumu kempingos no 2015. gada līdz 2019. gadam. Maģistra darbs sastāv no 90 lapām, kurās iekļautas 25 tabulas, 14 attēli un 8 pielikumi.

The idea of the master's thesis project is to create a recreation place for SIA “Meža elpa” for families, couples or small companies of friends, where it would be possible to relax, be with your loved ones and enjoy the fresh air and nature. SIA “Meža elpa” offers nine services (small camping house with playground, large camping house with playground, hot tub rental, tent sites, grill rental, fireplace, car entrance to the recreation area, purchase of orienteering games, bicycle rental) for each visitor according to their choice and possibilities. The target market is defined - the Latvian local market. The topicality of the project is the need for tourism development in rural areas, because the development of tourism also promotes economic growth in the country. Based also on the data available on the website of the Central Statistical Bureau - the number of persons served by Latvian hotels and other tourist accommodation establishments, it is gradually increasing every year from 2015 to 2019. The master's thesis consists of 90 pages, which includes 25 tables, 14 figures and 8 appendices.
Project : Establishment of recreation place LTD “Meža elpa”
Keywords: Finanses un kredīts; kempings; atpūtas vieta; projekts; ģimene; tūrisma nozare