Sabiedrisko organizāciju finanses - Etkins, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darba tēma ir „Sabiedrisko organizāciju finanses”. Sabiedriskajā organizācijā brīvprātīgi apvienojas cilvēki kādu kopīgu mērķu sasniegšanai un visbiežāk tādu vajadzību apmierināšanai, kuras nav iespējams pilnvērtīgi realizēt sadarbībā ar valsts, pašvaldības vai biznesa organizācijām. Sabiedriskas organizācijas biedri, īstenojot savas vajadzības vai aizstāvot kādas idejas, uzlabo ne tikai savas dzīves kvalitāti, bet arī darbojas visas sabiedrības interesēs un dod pozitīvu ieguldījumu sabiedrības procesos kopumā. Autors bakalaura darbā galveno uzmanību pievērš sabiedrisko organizāciju finansējuma struktūrai un finanšu piesaistei. Bakalaura darbs sastāv no 3 nodaļām. Pamatojoties uz pētījuma rezultātiem ir izvirzīti 11 secinājumi un 8 priekšlikumi, satur 10 attēlus un 2 tabulas, un kopā darbā ir 62 lappuses. Izmantotās literatūras un avotu sarakstā ir 22 bibliogrāfijas apraksta vienības.

The title of the Bachelor’s Paper is „Funding of the Nongovernmental Organizations”. Nongovernmental organizations are formed by individuals uniting for the achievement of common goals and mostly with the ambition to meet the needs that cannot be fully met in cooperation with the state, municipal or commercial bodies. Nongovernmental organizations by achievement of their goals either by meeting their needs or by defending their idejas improve the quality of life not only for themselves, but act in the interest of the whole society having positive influence on the general social processes. The author of the paper focuses mostly on the funding structure of the nongovernmental organizations and the ways of attracting financial resources. The Bachelor’s Paper consists of 3 parts. There have been 11 conclusions and 8 proposals drawn based on the results of the study; Paper includes 10 figures and 2 tables, totalling to 62 pages. The references include 22 bibligraphical items used during the study.
Funding of the Nongovernmental Organizations
Keywords: Ekonomika