Slepkavība mantkārīgā nolūkā un slepkavība saistībā ar laupīšanu, nošķiršana un kvalifikācija - Damirova, Turana (Latvijas Universitāte, 2015)
Maģistra darba temats ir “Slepkavības mantkārīgā nolūkā un slepkavības, kas saistīta ar laupīšanu, kvalifikācija un nošķiršanas kritēriji”. Praksē nereti rodas problēmas ar mantkārīgā nolūkā izdarītas slepkavības nošķiršanu no slepkavības, kas saistīta ar laupīšanu, tādēļ darba mērķis ir ne tikai izzināt un izprast mantkārīgā nolūkā izdarīto noziedzīgo nodarījumu būtību, bet arī izzināt visbiežākās problēmas, kas rodas noziedzīgā nodarījuma kvalificēšanā. Darba mērķa sasniegšanai, autore izvirzīja šādus uzdevumus: izpētīt kriminālatbildības par slepkavību mantkārīgā nolūkā attīstību Latvijā, izpētīt mantkārības jēdzienu, aplūkot kā slepkavība mantkārīgā nolūkā tiek regulēta ārvalstīs, izpētīt slepkavības mantkārīgā nolūkā un slepkavības, kas saistīta ar laupīšanu, kvalificējošās pazīmes. Īpaša uzmanība veltīta abu noziedzīgo nodarījumu nošķiršanas kritērijiem. Maģistra darbs rakstīts, balstoties uz Latvijas likumiem, ārvalsts krimināllikumiem, latviešu, ārzemju zinātnieku monogrāfijām, atzinumiem, viedokļiem un Latvijas tiesu praksi. Atslēgvārdi: mantkārība, tieksme, slepkavība, laupīšana, vardarbība.

The theme of master’s thesis is „Homicide office for acquiring property and murder in connection with the robbery, separation and qualification”. In practice often occure problems with separation of murder for the purpose acquiring property and murder associated with robbery, so an aim of the work is not only to explore and understand the nature of criminal offence motivated by greed, but also to explore the most common problems arised from qualification of offence. To achieve an aim, author set the following tasks: to explore development of criminal liability of murder for the purpose acquiring property in Latvia, to explore the concept of greed and how it is regulated in foreign countries, to explore qualifying marks of murder for the purpose acquiring property and murder associated with robbery. Special attention was paid to the criteria of separation of both of the crimes. Master’s thesis was written based on sources of Latvian law, the foreign criminal law, on monographs, opinions and views of latvian and foreing academics, and jurisprudence. Keywords: greed, propensity, murder, robbery, violence.
Homicide office for acquiring property and murder in connection with the robbery, separation and qualification
Keywords: Juridiskā zinātne