Arilborānu kompleksu reaģētspēja Suzuki-Mijauras šķērssametināšanas apstākļos - Borovika, Alīna (Latvijas Universitāte, 2010)
Arilborānu kompleksu reaģētspēja Suzuki-Mijauras šķērssametināšanas apstākļos. Borovika A., zinātniskais vadītājs Prof. Vedējs E. Bakalaura darbs, 53 lappuses, 6 attēli, 79 literatūras avoti, 2 pielikumi. Latviešu valodā. ARILBORĀNU KOMPLEKSI, BENZAZABOROLIDĪNS, AMĪN-BORĀNI, BORSKĀBES, BOROKSĪNI, SUZUKI-MIJAURAS ŠĶĒRSSAMETINĀŠANA Tika izstrādātas metodes 2,3-benzazaborolidīnu oksidēšanai, izpētītas benzazaborolidīnu un to atvasinājumu īpašības Suzuki-Mijauras šķērssametināšanas apstākļos. Atrasta metode halobenzazaborolidīnu selektīvai šķērssametināšanai, saglabājot borsaturošo fragmentu.

Reactivity of arylborane complexes under Suzuki-Miyaura coupling conditions. Borovika A., supervisor: Vedējs E. Bachelor’s thesis, 53 pages, 6 figures, 79 literature references, 2 appendixes. In Latvian. ARYLBORANE COMPLEXES, BENZAZABOROLIDINE, AMINE-BORANES, BORONIC ACIDS, BOROXINES, SUZUKI-MIYAURA COUPLING Methods for 2,3-benzazaborolidines oxidation were developed. Вenzazaborolidine and its derivative reactivity under Suzuki-Miyaura cross-coupling conditions was studied. A method for selective halobenzazaborolidine coupling was developed while preserving the boron-containing moiety.
Reactivity of arylborane complexes under Suzuki-Miyaura coupling conditions
Keywords: Ķīmija