Grafiskā vaicājumu valoda DEMO un tās realizācija - Zviedris, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2007)
Darba autors ir izveidojis un realizējis uz modeļu transformācijām balstītu grafisko vaicājumu valodu „DEMO”, kas paredzēta ērtai datu atlasei no zināšanu bāzēm, kas balstītas uz ontoloģijām. Rīka lietošana neprasa speciālas priekšzināšanas, tas paredzēts parastai lietotāju kategorijai.

Author has designed and implemented graphical query language "DEMO" based on model transformations. Language is designed for simple data retrieval from knowledge bases, which are based on ontologies. To use the language no previous knowledge is required, it is made for general public.
Graphical query language DEMO and its implementation
Keywords: Datorzinātne