Indivīdu pašsajūta pēc COVID-19 infekcijas pārslimošanas - Georgijčuka, Viktorija (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba tēma ir “Indivīdu pašsajūta pēc COVID-19 infekcijas pārslimošanas”. Bakalaura darba tēma ir aktuāla, jo neraugoties uz vakcīnas pieejamību, cilvēku vidū vel joprojām notiek inficēšanās, kuru rezultātā cilvēks izjūt dažādas gan veselības, gan pašsajūtas traucējumus. Darba mērķis ir noskaidrot indivīdu pašsajūtu pēc COVID-19 infekcijas pārslimošanas. Mērķa sasniegšanai tika izvirzīti pētījuma uzdevumi: analizēt un apkopot literatūru par SARS-CoV-2 (COVID-19) infekcijas klīniskiem aspektiem, sasaistīt Kolistas Rojas māszinību teoriju ar cilvēka pašsajūtu pēc pārslimošanas, sastādīt intervijas jautājumus un veikt pētījumu, apkopot iegūtos datus un izdarīt secinājums. Izvirzītais pētījuma jautājums: “Kāda ir indivīdu pašsajūta pēc COVID-19 infekcija pārslimošanas?” Pētījuma metode ir kvalitatīvs pētījums ar kontentanalīzi, kur tika izmantots pētījum instruments: intervijas jautājumi. Pētījumu gaitā tika atlasīti desmit COVID-19 infekciju pārslimojuši cilvēki, kuru rezultāta tika atklāts, ka liela daļa dalībnieku izjūt nogurums un cieš no elpas tūkuma slodzes laikā, kā arī saslimšana dažiem dalībniekiem lika aizdomāties par dzīves vērtībām un darba maiņu. Atslēgvārdi: pašsajūta, COVID-19, pārslimošana

The topic of the bachelor`s thesis is “Individual well-being after COVID-19 infection”. Chosen subject is relevant because despite the availability of the vaccine, there are still infections among people, because of which a person experiences various health and well-being disorders. The aim of this study was to determine the well-being of individuals after developing COVID-19 infection. To achieve the goal, the research objectives were to analyze and summarize the literature on the clinical aspects of SARS-CoV-2 (COVID-19) infection, to link Callista Roy theory of nursing to human well-being after illness, to compile interview questions and conduct research, to summarize the data and draw conclusions. Research questions: “How do individuals feel after COVID-19 infection?” The research method is phenomenological qualitative method where a research tool was used: interview questions. In the course of the studies, ten people with COVID-19 infection were selection, the result of which was that a large part of the participants was found to be feeling tired and suffering frow swelling, and that the disease made some participants think about life values and the changing job. Keywords: well-being, COVID-19, disease
Individual well-being after COVID-19 infection
Keywords: Medicīna; Pašsajūta; COVID-19; Infekcija; Pārslimošana