Smagas un vidēji smagas hemofīlijas pacientu dzīves kvalitātes pirmreizējais novērtējums - Āmara, Gundega (Latvijas Universitāte, 2014)
Maģistra darba tēma „Smagas un vidēji smagas formas hemofilijas pacientu dzīves kvalitātes pirmreizējais novērtējums” saistīta ar projektu „Hemofilijas pacientu aprūpes pilnveidošana saistībā ar pacientu un aprūpē iesaistīto māsu izglītību”. Mērķis: novērtēt smagas un vidēji smagas formas hemofilijas pacientu dzīves kvalitāti un noskaidrot aprūpes sniedzēju (māsu) viedokli par to. Hipotēze: Smagas un vidēji smagas formas hemofilijas pacientiem fiziskās dzīves labklājības traucējumi ir vairāk izteikti kā emocionālās un sociālās labklājības traucējumi un saskan ar aprūpes sniedzēju viedokli. Pētījuma jautājums: kādi smagas un vidēji smagas formas hemofilijas pacientiem fiziskās dzīves labklājības traucējumi ir vairāk izteikti pēc aprūpes sniedzēju (māsu) viedokļa? Iegūtie rezultāti atbalsta hipotēzi un atbild uz pētījuma jautājumu.

Master's thesis: "Severe and moderate haemophilia patients' quality of life assessment of first-time" associated with the project "Improvement of haemophilia patients in the care of patients and the care involved in nursing education." Objective: to evaluate the severe and moderate haemophilia patients' quality of life and find healthcare providers (nurses) opinion on it. Hypothesis: severe and moderate haemophilia patients physical well-being of life problems are more pronounced as the emotional and social well-being problems and in line with the views of nurses and the research question: what severe and moderate haemophilia patients physical well-being of life problems are more pronounced for care providers (nurses) point of view? The results support the hypothesis and answer the research question.
Severe and moderate haemophilia patient's quality of life for first-time assessment
Keywords: Medicīna