Medību tiesiskā regulējuma aktuālie jautājumi Latvijas Republikā - Rozītis, Krišjānis (Latvijas Universitāte, 2016)
Medības ir viens no tiesiski visvairāk regulētajiem aktīvās atpūtas veidiem, kas sevī ietver dzīvnieku meklēšanu, izsekošanu un nonāvēšanu, un sevī nes milzīgu atbildību, tāpēc ir būtiski, lai medību tiesiskajā regulējumā būtu atspoguļotas aktuālās norises dabā un sabiedrībā. Medību tiesiskajam regulējumam ir jāspēj samērot visu iesaistīto pušu intereses, kā arī jānodrošina pienācīga dabas aizsardzība. Maģistra darbā tiks apzinātas būtiskākās problēmas medību tiesiskajā regulējumā Latvijā, kā arī salīdzināts Latvijas un citu valstu medību tiesiskais regulējumus, lai noskaidrotu, kādos veidos Latvijā tas varētu tikt uzlabots. Pētījuma rezultātā autors sniegs priekšlikumus grozījumiem Latvijas medību tiesiskajā regulējumā.

Hunting is one of the most heavily regulated recreational activities which involves searching for, tracing and killing animals, and carries an enormous responsibility, therefore it is very important that the law governing hunting activities is up-to-date with current processes in nature and society. Hunting law must be able to align the interests of all the parties involved, at the same time securing an adequate nature conservation. The aim of masters thesis is to acknowledge the most important issues of Latvian hunting law as well as to compare Latvian hunting law with hunting laws of several other countries in order to learn in what ways it could be improved. Consequently, the author will propose possible amendments to Latvian hunting law.
Topical legal issues of hunting in Republic of Latvia
Keywords: Juridiskā zinātne; medības; Medību likums; medību tiesiskais regulējums; medību iecirknis; Āfrikas cūku mēris