Pašvaldības stratēģiskās iniciatīvas uzņēmējdarbības veicināšanai novadā. - Megere-Klevinska, Sanita (Latvijas Universitāte, 2017)
Darba mērķis ir noteikt būtiskākās stratēģiskās iniciatīvas Ropažu novada pašvaldības darbā uzņēmējdarbības vides veicināšanā Tā sasniegšanai autore izvirza sekojošus uzdevumus: -analizēt uzņēmējdarbības vides faktoru un pašvaldības iniciatīvu teorētiskos aspektus; -veikt Ropažu novada uzņēmējdarbības vides analīzi; -analizēt intervijas ar pašvaldības vadītāju un uzņēmēju pārstāvjiem; -analizējot Ropažu pašvaldības darbību un lomu uzņēmējdarbības vides pilnveidošanā izstrādāt stratēģisko matricu. Kopumā situācija ir labvēlīga uzņēmējdarbības veikšanai, bet papildus iesāktajam darbam pašvaldības vadībai jāalgo uzņēmējdarbības speciālists (jaunas štata vietas izveidošana) kā arī jāizskata realizācijai atsevišķas iniciatīvas un jānovērš problēmas ar būvvaldi. Darbā izmantota ekonomiskās analīzes metode (81.avots), grafiskā analīze, aptauja. Darba apjoms ir 83.lpp., darbā ir 10.attēli un 13.tabulas. Atslēgvārdi: uzņēmējdarbības vide, pašvaldība, Ropažu novads, ārējā vide, uzņēmējdarbība

The objective of the work is to determine most significant strategic initiatives of Ropažu local government work in fostering local entrepreneurship. To reach this goal author put forward following tasks: -to analyze the theoretical aspects of entrepreneurship environment and municipality strategic initiatives; -to conduct analysis of Ropazi district entrepreneurship environment; -to analyze interviews with head of municipality and entrepreneurs representatives; -as based on analysis of Ropazi municipality work and role in fostering entrepreneurship environment - to make strategic matrix. Situation is favorable for business, but foe the work that has been already done local government should hire entrepreneurship specialist and look for introduction some initiatives as well to solve problems with building committee. The method of economic analysis is used in the work (81 sources used ), graphical analysis as well as survey. The scope of the work is 65 pages., it has 10 pictures and 13 tables. Keywords: business environment, municipality, Ropažu region, external environment, entrepreneurship
Local government strategic initiatives to promote local entrepreneurship in a region.
Keywords: Vadībzinātne; uzņēmējdarbības vide; pašvaldība; Ropažu novads; ārējā vide; uzņēmējdarbība