Multisensoras pieejas izmantošana vārda krājuma paplašināšanai un nostiprināšanai vācu valodā 4.-5. klasē - Lēnerte-Ļevšina, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2023)
Diplomdarba tēma ir “Multisensoras pieejas izmantošana vārda krājuma paplašināšanai un nostiprināšanai vācu valodā 4.-5. klasē”. Petījumā izmantots gadījuma pētījums autores izvēlētā vienā 4. un vienā 5. klasē. Klasē realizējot multisensoras pieejas aktivitātes, autore veica kopēju klases novērojumu un fiksēja novēroto. Pētījuma bāze skolēnu anketai ir 80 4. un 5. klašu skolēni. Vārdu krājuma pirms un pēc testu datu iegūšanai bāze ir 13 skolēni 4. klasē un 18. skolēni 5. klasē. Pētījums norisinājās no 2023. gada 3. aprīļa līdz 15. maijam. Vispirms tika veikta anketēšana par skolēnaprāt nozīmīgāko maņu, tika veikts un apkopoti pirms testa dati, stundās realizētas konkrētas, autores izvēlētas, multisensoras pieejas aktivitātes un noslēgumā veikts pēc tests un datu apkopošana. Multisensora pieeja mācīšanās procesā ir definējama kā vienlaicīga vairāku cilvēku maņu izmantošana. Pētījuma mērķis bija noskaidrot, vai un kā multisensora pieeja uzlabo vācu valodas krājuma apguvi un nostiprināšanu vācu valodā 4.-5. klasē. Diplomdarbā ir Ievads, 3 nodaļas, Secinājumi, Izmantoto avotu un literatūras saraksts un Pielikums. Atslēgas vārdi: multisensors, vācu valoda, Skola2030, vārdu krājums

The topic of the diploma thesis is "Using The Multisensory Approach For Expanding And Strengthening Vocabulary In The German Language in 4th and 5th Grades”. Thesis uses a case study in one 4th and one 5th grade chosen by the author. While implementing multisensory approach activities in the classroom, the author made a general observation of the class and recorded what was observed. The research basis for the student questionnaire is 80 4th and 5th grade students. 13 students in the 4th grade and 18 students in the 5th grade are the base for obtaining vocabulary pre- and post-test data. The study took place from April 3 to May 15, 2023. First, a questionnaire was conducted about the most important sense according to the student, pre-test data was conducted and collected, specific multi-sensory approach activities chosen by the author were implemented in the lessons, and at the end, a post-test and data collection was conducted. A multisensory approach in the learning process can be defined as the simultaneous use of several human senses. The aim of the study was to find out whether and how the multisensory approach improves the acquisition and consolidation of the German language in 4th and 5th grades. Thesis consists of Introduction, 3 chapters, Conclusions, Bibliography and Appendices. Keywords: multisensory, German, vocabulary acquisition
Multisensory Learning Approach to Expand and Strengthen Vocabualry in German in 4th and 5th Grades
Keywords: Izglītības zinātnes; multisensors; vācu valoda; vārdu krājums; Skola2030