A. Čehova luga „Trīs māsas” un tās iestudējumi latviešu teātrī - Klīvere, Anna (Latvijas Universitāte, 2008)
Bakalaura darbā ir analizēta A. Čehova luga „Trīs māsas” virziena un žanra aspektā un visi lugas iestudējumi latviešu teātrī sākot ar 1910. gadu. Aplūkoti deviņi iestudējumi, kas sagrupēti trijos tipos: tradicionālie, modernistiskie un postmodernistiskie. Darba mērķis ir izpētīt lugas interpretācijas iespējas un noskaidrot, cik pilnīgi latviešu teātrī tās ir izmantotas. Lasot recenzijas un noskatoties pēdējo „Trīs māsu” iestudējumu, autore ir secinājusi, ka pagaidām latviešu teātrī ir izmantota tikai neliela daļa no ārkārtīgi daudzslāņainā lugas materiāla.

The play by A. Chekhov „Three sisters” is analyzed in aspect of school and genre in this bachelor’s paper. There are also explored all the staging that has been put on in Latvian theatre since 1910. Together there are nice performances that are divided in three groups: traditional, modern and postmodern ones. The aim of this paper is to find out the possibilities of interpretation of the play and to trace which of them have been used in Latvian theatre. While reading the critical reviews and watching the last staging of the play in Valmiera, the author of the paper has made the conclusion that for the time being only small part of the incredibly significant material of the play is used.
The Play „Three Sisters” by Chekhov and its Staging in Latvian Theatre
Keywords: Filoloģija