Konkursa "Gada skaistākā grāmata" nozīme Latvijas grāmatniecībā - Ozoliņa, Zane (Latvijas Universitāte, 2009)
Bakalaura darba "Konkursa "Gada skaistākā grāmata" nozīme Latvijas grāmatniecībā" mērķis ir aplūkot grāmatu mākslas konkursa vēsturi un nozīmi Latvijā no 1993. līdz 2008. gadam. Darbā raksturots skaistas grāmatas jēdziens, skaidroti konkursa atlases kritēriji, žūrijas atlases pamatprincipi, kā arī konkursa vieta un loma apgādu darba kvalitātes paaugstināšanā un grāmatu mākslā. Pētījumā pierādīta hipotēze, ka grāmatu mākslas konkurss reprezentē daļu no Latvijas apgādu iespiedprodukcijas, tomēr grāmatu mākslu gandrīz nemaz neiespaido. Tiek arī atzīts, ka konkursa rīkotāji varētu aktīvāk un regulārāk rosināt domāt par grāmatas mākslinieciskā noformējuma nozīmi, tāpat akcentēt konkursa pamatuzdevumu, bet žūrijai vajadzētu izvērsti skaidrot savus principus, lai veidotos konkursa dalībnieku un vērtētāju, lasītāju vai sabiedrības diskusija

The aim of bachelors work "The importance of the contest "The Best Designed Book of the Year" in book publishing in Latvia" is to show book art contest history and importance in Latvia from year 1993 till year 2006. Author describes the meaning of term best designed book, shows the contest selection criteria, jury selection key stones, and meaning of the contest in level to improve book publishers work. In paper the hypothesis is verified, that book art contest represents part of Latvian publishers work, but it doesn’t takes influence on book art, because of publishers who design, do not that special for the contest. Author recognizes, that jury should explain their decisions and principles, to make discussion between contest participants, readers and society.
The importance of the contest "The best designed book of the year" in book publishing in Latvia
Keywords: Komunikācijas zinātne