Nikolausa Ludviga fon Cincendorfa teoloģijas avoti - Aņisimova, Laura (Latvijas Universitāte, 2007)
Bakalaura darba nosaukums ir „Nikolausa Ludviga fon Cincendorfa teoloģijas avoti”. Darba mērķis ir parādīt un izanalizēt N. L. fon Cincendorfa teoloģisko uzskatu veidošanos. Darba praktiskā nozīme – palīdzēt dziļāk izprast Cincendorfa personību un teoloģijas veidošanās ietekmējošos faktorus, kas var kalpot kā pamats tālākai izpētei un citu akadēmisko darbu izstrādei. Darba tēze ir „Galvenie Cincnedorfa teoloģijas avoti ir piētisms un viduslaiku misticisms”. Darbs sastāv no trīs nodaļām, ievada, secinājumiem un nobeiguma. Pirmajā nodaļā ir aprakstīta īsumā vēsturiski hronoloģiski Brāļu draudzes vēsturiskā izcelsme, kustības rašanās apstākļi un attīstība. Otrajā nodaļā ir izpētīta N. L. fon Cincendorfa biogrāfija un viņa darbība. Trešajā nodaļa atklāj N. L. fon Cincendorfa teoloģijas avotus, sniedz to izklāstu.

The title of bachelor’s thesis is: „Sources of Nicholas Ludwig von Zinzendorf’s Theology”. The purpose of this work is to demonstrate and analyze the development of theological thought of N. L. von Zinzendorf. Practical meaning of this work is - to understand better Zinzendorf’s personality and analyze facts, which influenced the standing of his theology. This work may be used for further researches. The thesis of the work is “The main sources of N.L. von Zinzendorf’s theology are pietism and mysticism of the Middle Ages.” This work consists of three parts – Introduction, Conclusions and Conclusion. The First Chapter chronologically deals with historical origination, historical background and development of Moravian Church. The second chapter analyses N.L. von Zinzendorf’s biography and work. The Third chapter deals with the main sources of Zinzendorf’s theology.
Nicholas Ludwig von Zinzendorf's theology sources
Keywords: Teoloģija un reliģiju zinātne