Autoskolas saimnieciskās darbības analīze - Štāle, Sanita (Latvijas Universitāte, 2011)
Autoskola darbojas autovadītāju apmācības pakalpojumu tirgū vairāk kā 15 gadus, tai nav veikta saimnieciskās darbības analīze, kas ļautu uzņēmuma vadībai noskaidrot attīstības un finanšu tendences. Pasliktinoties finanšu situācijai un samazinoties pieprasījumam, autoskolai nepieciešamas konkurētspējīgas pārmaiņas uzņēmumā, lai varētu pastāvēt arī turpmāk. Darba mērķis ir veikt autoskolas saimnieciskās darbības analīzi un noskaidrot, kādā finansu, maksātspējas un tirgus dalībnieka pozīcijā ir autoskola un apzināt lielākos riskus. Rezultātā ir noskaidrots, ka autoskolai ir lielas īstermiņa saistības, un maksātnespējas draudi kopš 2008.gada. Autoskolai pieder vidēji 4,14% tirgus, klientu skaitu ietekmē to maksātspējas samazināšanās, konkurentu veiksmīgs mārketings, un lielākie riski ir pieprasījuma kritums un nodokļu palielināšana.

Drivingschool is in the market for 15 years and had never been done business analysis for getting financial and develpoment direction. Since finance situation went wrong and demand got low, drivingschool need big changes to continue working. The goal of this paper is to do business analysis for driving school and get information for decisions to make. As a result of this paper, drivingschool has short-term liabilities, insolvency threat from 2008. It has 4,14% of whole market, solvency of clients is decreased and that is the biggest risk for school, as well as higher taxes for next years.
Drivingschool’s business analysis
Keywords: Vadībzinātne