Angļu valodas ar internetu saistīto salikteņu morfoloģija un semantika - Vilande, Sintija (Latvijas Universitāte, 2010)
Internetam kā pastāvīgi augošai videi nepieciešami jauni vārdi. Salikteņu veidošana ir viens no produktīvākajiem vārdu darināšanas veidiem. Šajā bakalaura darbā pētītas ar internetu saistīto angļu valodas salikteņu lingvistiskās īpatnības. Lai noteiktu šīs īpatnības, tika apskatīti esošie salikteņu veidošanas pētījumi kā arī tika veikta tiešsaistes rakstu un tiešsaistes tekstu krājumu empīriskā izpēte. Tika pētīta salikteņu morfoloģiskā struktūra un semantiskā nozīme. Rezultāti parāda, ka angļu valodas ar internetu saistītajiem salikteņiem piemīt specifiska morfoloģiskā struktūra un semantiskā nozīme, piemēram, lielo burtu lietojums vārda vidū, neparastas semantiskās attiecības starp salikteņa elementiem un jaunu internacionālo elementu lietojums.

The Internet as a constantly developing medium demands for new words. Compounding is one of the most productive types of word-building. The present bachelor paper investigates the distinguishing linguistic characteristics of the Internet-related compounds. In order to determine these characteristics, the existing research on compounding has been reviewed and the empirical data from online articles and online corpus analyzed. The compounds have been studied in terms of the morphological structure and semantic meaning. The results show that English Internet-related compounds have distinguishing specific linguistic characteristics in terms of their morphological structure and semantics, e.g. capital letters in the middle of a word, unusual semantic relationship between compound members, and the use of new combining forms.
Morphology and Semantics of English Internet - Related Compounds
Keywords: Filoloģija