Maigās varas resurss sports Latvijas un Krievijas attiecībās: KHL kluba "Dinamo Rīga" gadījuma analīze (2008 – 2013) - Juberte, Lita (Latvijas Universitāte, 2013)
Šī maģistra darba mērķis ir novērtēt, cik lielā mērā sporta notikumiem piemīt maigās varas potenciāls un kā tas tiek īstenots KHL kluba ”Dinamo Rīga” gadījumā, vērtējot izpausmes Latvijas un Krievijas starptautisko attiecību ziņā. Teorētiskā bāze ir Džozefa Naija maigās varas pieeja, tāpat apskatīti arī starptautisko attiecību, varas un informācijas nozīmes teorētiskie aspekti. Darbam izvirzīti vairāki pētnieciskie jautājumi saistībā ar maigās varas potenciālu, uz kuriem atbildes rastas, pielietojot dažādas pētniecības metodes gadījuma pētījuma ietvaros. Secināts, ka Dinamo projektam piemīt maigās varas potenciāls, kuru pozitīvi var izmantot gan Latvija, gan Krievija, taču reizē identificējami arī negatīvie un problēmaspekti. Darbs sastāv no trīs daļām – teorijas, metodoloģijas un empīrijas. Atslēgvārdi: maigā vara, sports, Dinamo projekts, starptautiskās attiecības, Latvija, Krievija

The aim of this master’s paper is to evaluate to what extent sport events inhere potential of the soft power and how it is carried out in KHL club’s ”Dinamo Riga” case, estimating the manifestation in terms of Latvian – Russian relationship. Joseph Nye’s soft power concept is the main theoretical approach, as well aspects of international relations and power and information significance are discussed. In relation to soft power, several research questions are highlighted, that are answered with a help of various methods within case study methodology. Concluded that Dinamo project carry soft power potential, that can be positively used by both Latvia and Russia, but at the same time negative and problematic aspects can be also identified. The paper consists of three sections – theoretical, methodological and empirical one. Key words: soft power, sport, Dinamo project, international relations, Latvia, Russia
Soft power resource sport in Latvian and Russian relations: case study of KHL club "Dinamo Riga" (2008 – 2013)
Keywords: Komunikācijas zinātne