Lietiskie pierādījumi kriminālprocesā - Ošmucnieks, Gusts (Latvijas Universitāte, 2010)
Kriminālprocesa likums tika pieņemts 2005.gada 21.aprīlī un spēkā stājās tā paša gada 25.oktobrī. Ar šo datumu spēkā stājās arī Kriminālprocesa likuma nodaļa un panti, kas regulē jautājumus, kas saistīti ar lietiskajiem pierādījumiem. Kopš šī brīža ir pagājuši vairāk kā 5 gadi, bet joprojām nākas saskarties ar daudzām nepilnībām un neprecizitātēm normatīvajos aktos un praksē, kur šis tiesību institūts tiek izmantots ļoti bieži. Lietiski pierādījumi ir svarīga procesa daļa, bez kuriem nav iedomājama jebkuras lietas izskatīšana tiesās, it sevišķi visās darbībās, ko veicam ar tiem, ir jābūt precīzam un nedrīkst pieļaut kļūdas. Darbs sastāv no ievada, trīs nodaļām ar apakšnodaļām, kā arī nobeiguma. Bakalaura darba ievadā tiek pamatota konkrētā tēmas izvēle, tā aktualitāte, kā arī nosprausti darba mērķi un uzdevumus. Pirmajā nodaļā tiek apskatīts lietisko pierādījuma jēdziena vēsture un tā attīstība. Otrajā nodaļa tiek veltīta lietisko pierādījumu jēdzienu analīzei kriminālprocesā, salīdzinot ar citiem normatīvajiem aktiem gan Latvijā, gan citās valstīs, tādā veidā veidojot arī apakšnodaļas. Trešajā bakalaura darba nodaļā uzmanība tiek pievērsta rīcībai ar lietiskajiem pierādījumiem, visām tām darbībām kuras tiek veiktas ar tiem, kādi normatīvie akti to regulē un kādas ir nepilnības un iespējamie risinājumi šajos jautājumos. Darba nobeigumā tiek sniegta izpētes analīze un autora secinājumi par izpētāmo jautājumu.

The subject of graduation paper is “Goods in criminal procedure”. Graduation paper consists from introducing, three chapters and summary parts. In introduction part author fortifies the importance of the chosen issue. The main reason of importance and significance of this topic is frequent use of using the goods in criminal procedure. In every procedure is goods, and law acts that regulates these requirements are still pretty new, and with lot of incompleteness and inaccuracy. At first chapter author writes about conception about goods and few historical aspects with goods in criminal procedure, in second chapter is written all about Latvian criminal procedure act and how goods are staggered there, also some comparisons and many summary of facts from other countries. In third chapter author looks at action with goods, separately describing all procedures and actions with goods, looking for misunderstandings and incompleteness there, also delivering his outlook and suggestions for making action in criminal procedure even better. In conclusion the results of research and analysis of the work are summed up, as well as completed tasks are described. `Graduation paper is written in Latvian and at the end of the work contains bibliography list.
Action with goods in criminal procedure
Keywords: Juridiskā zinātne