Pārliecināšanas līdzekļu lietojums lietišķajās prezentācijās - Jakovļeva, Viktorija (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darbā tiek pētīti verbālie un neverbālie saziņas līdzekļi kā lietišķās prezentācijas pārliecināšanas un kavlitātes veicinātājs. Pētījuma mērķa sasniegšanai kā pētījuma metodes tika izvēlēts literatūras apskats un gadījumu izpēte. Pētījuma objekts ir trīs profesionālu runātāju lietišķās prezentācijas. Galvenie secinājumi ir, ka pārliecinoši verbālie līdzekļi (stilistiskās izteiksmes līdzekļi) un neverbālie līdzekļi (stāja, apģērbs, balss un žesti) ietekmē prezentācijas kvalitāti.

The Bachelor's Thesis explores verbal and non-verbal means of communication as a promoter of persuasion and quality of a business presentation. In order to achieve the goal of the study, the selected research methods comprise a literature review and a case study. The research object is the business presentations of three professional speakers. The main conclusions are that persuasive verbal means (stylistic devices) and non-verbal means (posture, clothing, paralanguage and gestures) have an impact on the quality of the presentation.
Use of Persuasive Means in Business Presentations
Keywords: Valodniecība; verbālie līdzekļi; neverbālie līdzekļi; komunikācija; lietišķās prezentācijas; pārliecināšana