Kritiskās domāšanas attīstīšanas iespējas angļu valodas stundās 6.klasē - Hodorenoka, Veronika (Latvijas Universitāte, 2022)
Noslēguma darba Kritiskās domāšanas attīstīšanas iespējas angļu valodas stundās 6.klasē mērķis ir izpētīt, kā veicināt kritiskās domāšanas attīstību angļu valodas stundās 6.klasē. Darbā ir noskaidrotas kritiskās domāšanas, bērnu domāšanas attīstības, problēmu risināšanas jēdzienu definīcijas, kā arī iezīmēti stundas vērtēšanas galvenie elementi. Fokusējoties uz svešvalodu apguves procesu klātienē, tika izvēlētas lasīšanas, rakstīšanas, runāšanas un klausīšanās metodes, kas var palīdzēt attīstīt skolēnu kritisko domāšanu. Noslēgumā tiek piedāvātas tās metodes un paņēmieni, kurus būtu vēlams iekļaut mācību procesā. Praktiskā daļa ir atsevišķa gadījuma pētījums. Tika izmantota kvalitatīvā pētījuma metode - padziļināta intervija ar angļu valodas skolotāju, skolēnu darbu analīze pēc kritērijiem un skolēnu aptauja, izmantojot anketas, lai noteiktu, kā veicināt kritiskās domāšanas attīstību angļu valodas stundās 6.klasē. Aptaujā piedalījās 46 respondenti (6. klases skolēni). Izmantotās avotu un literatūras sarakstā ir 25 avoti un 9 pielikumi . Atslēgas vārdi: bērnu domāšanas attīstība, kritiskā domāšana, problēmu risināšana.

The aim of the final work Possibilities to develop critical thinking in English in Grade 6 is to find out how to develop critical thinking in English in Grade 6. The paper clarifies definitions of critical thinking, children's thinking development, problem solving, as well as outlines the main elements of lesson evaluation. By focusing on the process of learning a foreign language, reading. Listening, speaking and writing methods were selected for the development of critical thinking. In conclusion, the best practices and methods developing critical thinking, which should be included in the learning process, are offered. The practical part is a case study. The qualitative research method was applied - an in-depth interview with an English teacher, analysis of documentation according to criteria and interviewing students using questionnaires to determine how to develop critical thinking in English lessons in Grade 6. In total 46 respondents (pupils from 6th grades) participated in the survey. The list of sources and literature used includes 25 sources and 1 interview. The research work has 25 pages and 9 appendices. Key words: children's thinking development, critical thinking, problem solving.
Possibilities to develop critical thinking in English in Grade 6
Keywords: Izglītības zinātnes; bērnu domāšanas attīstība; kritiskā domāšana; domāšana; problēmu risināšana