Dziļuma funkcijas un dziļuma-dziļuma grafiki - Viškers, Nikolajs (Latvijas Universitāte, 2014)
Darbs ir veltīts neparametriskai daudzdimensionālai analīzei izmantojot dziļuma funkcijas. Darbā tiek aprakstītas un salīdzinātas dažādas pieejas dziļuma funkcijām. Tiek analizētas nesen ievesti dziļuma-dziļuma funkcijas. Tiek pētītas divu daudzdimensionālu sadalījumu parametri izmantojot dziļuma-dziļuma grafikus. Darba mērķis ir analizēt daudzdimensionālus sadalījumus izmantojot dziļuma jēdzienu. Atslēgas vārdi: dziļuma funkcija, datu dziļums, dziļuma-dziļuma grafiki, DDgrafiki, divu daudzdimensionālu sadalījumu analīze, DD-klasificēšana

This work is about nonparametric multivariate data analysis using depth functions. Different approaches of several general structures for depth functions are compared. Newly introduced depth versus depth plots are defined. Two multivariate samples’ estimators are examined, using plots. The goals of this work are multivariate statistical analysis, using data depth. Keywords: depth functions, data depth, depth versus depth plots, DD-plots, two multivariate sample analysis, dd-classifier
Depth functions and depth-depth plots
Keywords: Matemātika