Personāla un finanšu vadības pilnveidošanas virzieni uzņēmumā "Rimi Latvia" - Egle, Kaspars (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba nosaukums ir „Personāla un finansu vadības pilnveidošanas virzieni uzņēmumā „Rimi Latvia”. Darba struktūra ir veidota tā, lai būtu iespējams izprast un atspoguļot uzņēmuma finanšu un personāla vadības būtību un principus. Darba pirmajā daļā autors iepazīstina ar finansiālās darbības un pārvaldības principiem, kā arī ar personāla vadības teorētiskajiem aspektiem. Bakalaura otrajā daļā tiek analizēta uzņēmuma finansu situācija un autors veic iegūtās informācijas apstrādi un apskati. Kā galvenais bakalaura darba uzdevums tiek izvirzīts SIA „Rimi Latvia” finansu un personāla vadības attīstības virzienu noteikšana. Uzdevums tiek īstenots ar finansu analīzes palīdzību un iegūtās informācijas pētīšanu, finansu analīzes daļā, bet personāla vadība tiek pētīta no teorētiskā aspekta un salīdzināta ar reālo situāciju. Šo darbību rezultātā tiek autors izdara secinājumus un izsaka priekšlikumus. Pēc veiktās datu analīzes un teorētisko aspektu salīdzināšanas ar reālo situāciju darba autors secina, ka apskatītie finansu un personāla vadības procesi darbojās un nodrošina pilnvērtīgu uzņēmuma darbību tirgū, kā arī nodrošina konkurenci gan personāla, gan mazumtirdzniecības jomās. Uzņēmums ir ar tieksmi augt un attīstīties, kā arī pilnveidoties. Bakalaura darbā sniegtie priekšlikumi aptver gan finansu izaugsmes nodrošināšanu gan personāla attīstību un personāla vadības izaugsmi uzņēmumā. Abi faktori ir cieši saistīti, jo bez kvalificēta personāla nebūs finansiālās izaugsmes un bez finansējuma nav iespējams piesaistīt kvalificētu personālu. Kopējais bakalaura darba apjoms ir 58 lapaspuses. Bakalaura darbā kopā iekļauti 14 grafiki, 14 tabulas un 14 formulas. Bakalaura darba teorētiskās un praktiskās daļas vajadzībām, izmantoti 18 literatūras avoti, to skaitā ir latviešu autoru, ārzemju autoru darbi par finanšu un personāla vadību, kā arī elektroniski pieejamā informācija internetā.

The title of thesis is improvement of Human resources and financial management in “Rimi Latvia”. The structure of thesis is constructed so that it could be possible to understand and reflect companies financial and human resources management essence and principles. At the first part of thesis author presents the principles of financial management and human resources managements theoretical aspects. In second part of thesis author analyses companies financial situation and reflection of obtained information. As main task of thesis is raised the financial and human resources managements directions of improvements. The goal is reached by using the financial analysis and researching of received information in financial part of thesis but human resources has been viewed from the theoretical aspects and compared to real situation. In a result of those actions author makes conclusions and suggestions. After the analysis of data and researching of theoretical aspects and comparison of processes in real life author concludes that viewed financial and human resources management processes operates properly and provides full functionality of company in market. Also provides the competition in human resources and retail. The company have tendency to grow and develop. Provided suggestions in thesis covers the financial development provision and development of personnel and human resources development in company. The both factors work together, because with no personnel there would not be finances and the other way around. The total extent of a thesis is 58 pages. In thesis there are included 14 graphics, 14 tables and 14 formulas. For the theoretical and practical thesis needs are used 18 sources of literature.
Improvement of human resources and financial management in "Rimi Latvia"
Keywords: Vadībzinātne