Azartspēles kā pilna laika nodarbošanās - Simsons, Harijs (Latvijas Universitāte, 2021)
Izstrādātais bakalaura darbs “Azartspēles kā pilna laika nodarbošanās” ir darbs par azartspēļu spēlētāju pētīšanu, noskaidrojot, kādas īpašības piemīt spēlētājiem, kādi ir spēlētāju paradumi un kam ir jāpiemīt, lai azartspēles varētu kļūt kā pilna laika nodarbošanās. Darba uzdevumos ietilpa atrast piemērotu teorētiski bāzi, veicot tās analīzi, kā arī veikt intervijas ar azartspēļu spēlētājiem, nodalot tos divās grupās – azartspēļu spēlētāji, kas ar to nodarbojas pilnu laiku un azartspēļu spēlētāji, kas azartspēles spēlē hobija un izklaides līmenī. Tālāk tika analizētas šīs intervijas, veicot secinājumus. Darbā tika noskaidrots to, ka pilna laika spēlētāji krasi atšķiras no izklaides spēlētājiem – tiem piemīt vairāk labu īpašību, lai sasniegtu labākus rezultātus, viņi nav ieinteresēti dažādos reklāmas un akcijas piedāvājumos, kā arī pavadītais laiks, nodarbojoties ar azartspēlēm, kopumā ir daudz lielāks.

The developed bachelor's thesis “Gambling as a full-time occupation” is a work on researching gambling players, finding out what qualities the players have, what are the habits of the players and what must be in order for gambling to become a full-time occupation. The tasks included finding a suitable theoretical basis for its analysis, as well as conducting interviews with gamblers, dividing them into two groups - full-time gamblers and players who do it as a hobby. Further on these interviews were analyzed and conclusions drawn. The study found that full-time players are very different from hobbyist players - they have more good qualities to achieve better results, they are not interested in various promotional offers and the time spent in gambling is generally much longer.
Gambling as a full time occupation
Keywords: Socioloģija; azartspēles; pilna laika nodarbošanās; reklāma; piedāvājumi; racionalitāte