Smilšaino nogulumu mitrums un granulometriskais sastāvs - Raga, Baiba (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darbā „Smilšaino nogulumu mitrums un granulometriskais sastāvs” ir pētītas likumsakarības starp iežu granulometrisko sastāvu un mitruma daudzumu tajos pie vienādiem klimatiskajiem apstākļiem. Pētījuma izstrādes laikā tika veikti mitruma daudzuma mērījumi in situ divpadsmit dažāda sastāva smilšaino nogulumu slāņos, kā arī laboratorijas apstākļos noteikts to granulometriskais sastāvs. Iegūtie dati analizēti, galveno uzmanību pievēršot tam, kā mitruma daudzums mainās laikā dažāda sastāva smilšainajos nogulumos, kā arī novērtēta dabiskā mitruma vērtību izkliede dažādiem smilts slāņiem. Darbs sastāv no 4 nodaļām, tā kopējais apjoms ir 59 lpp. Tekstu ilustrē 35 attēli (grafiki, fotogrāfijas, shēmas, kartes) un 19 tabulas. Darbu papildina 4. pielikumi uz 22 lapām. Atslēgas vārdi: smilšaino nogulumu mitrums, granulometriskais sastāvs, mitruma izmaiņas, glaciofluviālie nogulumi.

Bachelor’s thesis „Moisture content and grain size distribution of sandy sediments” presents the study of correlation between grain size distribution of granular rock and their moisture content at similar climatic conditions. Moisture content of sandy sediments was measured in situ at twelve different layers and locations, but grain size distribution of these sediments was analysed in the laboratory. The obtained results were assessed focusing on moisture content changes in time in sandy sediments of different composition, as well as variations of moisture content values for different sand layers. The thesis consist of four sections on 59 pages. The text is illustrated with 35 figures (charts, photographs, shemes, maps) and 19 tables. 4 appendices on 22 pages supplements the thesis. Keywords: soil moisture, grain size distribution, soil drying, glaciofluvial deposits.
Moisture content and grain size distribution of sandy sediments
Keywords: Ģeoloģija