Perifērā trokšņa ietekme uz meklēšanas uzdevuma izpildi - Griķe, Baiba (Latvijas Universitāte, 2016)
Maģistra darbs ir uzrakstīts latviešu valodā uz 31 lapaspuses. Tas satur 16 attēlus, 3 tabulas, 62 atsauces uz literatūras avotiem. Darba mērķis ir noteikt, vai atšķirīgs perifērais troksnis ietekmē meklēšanas uzdevuma izpildi. Eksperimentā piedalījās 18 sievietes vecumā no 13 līdz 59 gadiem. Dalībnieces veica meklēšanas uzdevumu uz pieciem atšķirīgiem foniem. Dalībnieces tika iedalīti trīs grupās pēc vecuma – jaunieši (13-16 gadi), pieaugušie (20-40 gadi) un presbiopijas vecuma cilvēki (40-60 gadi). Iegūtie rezultāti liecina, ka homogēns troksnis perifērijā palīdz veikt uzdevumu ātrāk.

The master thesis “The effect of peripheral noise on visual search task performance” is written in Latvian, it contains 31 pages, 16 pictures, 3 tables, 62 references. The aim is to determine whether different peripheral noise affects visual search task. In the experiment participated 18 women aged between 13 and 59 years. Each of them performed the visual search task with five different peripheral noise. The participants were split into three groups by age - young people (13-16 years), adults (20-40 years) and presbyopia age people (40-60 years). The results show that homogeneous peripheral noise helps make the task faster.
The effect of peripheral noise on visual search task performance
Keywords: Fizika; meklēšanas uzdevums; perifērais troksnis; uzmanība; uztvere