Komercdarbības attīstības iespēju analīze Latvijā - Pēkale, Jeļena (Latvijas Universitāte, 2011)
Komercdarbība ir svarīgākais valsts labklājības līmeņa celšanas faktors. Komercdarbības attīstības iespējas nosaka valsts ekonomiskā politika un tirgus attiecību stāvoklis. Bakalaura darba tēmas aktualitāte ir saistīta ar to, ka pēdējos gados gan Latvijā, gan visā pasaulē novērojama ekonomikas lejupslīde. Bakalaura darba mērķis ir uz komercdarbības attīstības ietekmējošo faktoru un finanšu analīzes pamata izstrādāt priekšlikumus komercdarbības attīstības iespēju pilnveidošanai Latvijā, kas būtu piemēroti Latvijas aktuālajiem apstākļiem un balstīti uz ekonomiskās attīstības likumsakarībām. Bakalaura darbs sastāv no trim nodaļām. Nobeigumā autors izvirza secinājumus un priekšlikumus komercdarbības attīstības iespēju pilnveidošanai Latvijā.

Business is the most important national welfare-raising factor. Business development opportunities are determined by national economic policies and market status of the relationship. Relevance of the chosen theme of this work is that in recent years in Latvia and the worldwide is an economic downturn. The purpose of the Bachelor - on the basis of financial analysis and evaluation of factors affecting business development, to develop proposals for improving opportunities and conditions for business development in Latvia, which would be suitable to current conditions and Latvia based on the laws of economics. Bachelor work consists of three sections. The author presents conclusions and suggestions for improving opportunities and conditions for business development in Latvia.
Analysis of business development facilities in Latvia
Keywords: Vadībzinātne