Anglicismi spāņu sieviešu žurnālos - Moiseja, Ineta (Latvijas Universitāte, 2008)
Liels daudzums angļu valodas aizguvumu ir atrodams spāņu valodā. Tā kā prese atspoguļo un ietekmē valodas jauninājumus, šī bakalaura darba mērķis ir izpētīt anglicisma fenomenu spāņu valodā ar spāņu preses analīzes palīdzību, pievēršoties sieviešu žurnāliem. Šī pētījuma gaitā tika analizēts korpuss, kura sastāvā ir trīs sieviešu žurnāli. Žurnālā, kurš galvenokārt ir centrēts uz modi, anglicismu blīvums izrādījās lielāks nekā citos analizētajos žurnālos, kā arī atklājās, ka apģērba un modes sfēra ir lielākā anglicismu tematiskā grupa. Saskaņā ar šo pētījumu, žurnāla kontekstuālajam tipam ir svarīga ietekme uz anglicismu blīvumu tajā. Atslēgas vārdi: anglicisms, aizgūšana, korpuss.

A great number of English borrowings can be traced in the Spanish language. As press reflects and influences language innovations, the current BA thesis aims to investigate the phenomenon of anglicism in Peninsular Spanish by means of analysis of Spanish press, focusing on women’s magazines. In the course of this research a corpus consisting of three Spanish women’s magazines has been analysed. The magazine mainly focused on fashion has proved to have a larger density of English borrowings in its contents than other women’s magazines analysed and the field of clothing and fashion has proved to be the largest thematic group of anglicisms. According to the present research, the contextual type of a magazine has proved to have a significant influence on the density of anglicisms in its contents. Key words: anglicism, borrowing, corpus.
Anglicisms in Spanish Women’s Magazines
Keywords: Filoloģija