Latvijas muzeju tīmekļa vietnes: satura un formas kvalitāte - Grenovska, Madara (Latvijas Universitāte, 2011)
Muzejs ir izglītojoša un pētniecības institūcija, kuras mērķis ir ne tikai saglabāt, bet arī popularizēt dabas un kultūras vērtības un sekmēt to izmantošanu sabiedrības izglītošanā un attīstībā. Globālā tīmekļa vide ļauj uzkrāt un pārraidīt dažādu informāciju ļoti plašam sabiedrības lokam. Bakalaura darbs sniedz vērtējumu vai Latvijas muzeju veidotās un uzturētās tīmekļa vietnes ir atbilstošas valstī noteiktajiem kvalitātes kritērijiem. Pētījuma mērķis ir raksturot tīmekļa vietni kā mediju un novērtēt Latvijas valsts muzeju tīmekļu vietņu atbilstību medija funkcijām. Bakalaura darba pētījumā ir izstrādāta kritēriju karte ar 59 vērtēšanas kritērijiem, pēc kuriem ir vērtētas 20 valsts muzeju tīmekļa vietnes. Atslēgvārdi: muzejs, tīmekļa vietnes, tīmekļa dizains, medijs.

The museum is an education and research institution that aims to not only maintain but also to promote the natural and cultural assets and promote their use in public education and development. World Wide Web let us to accumulate and transmit various information to a wide public audience. Course work provides insight how the Latvian Museums constructed and maintained websites are appropriate to quality criteria set out in the country. The target of course work is to describe the site as a media and evaluate the Latvian State Museum Web Sites to media features. In course work has been developed criteria for a map of the 59 evaluation criteria by which is ranked 20 national museum websites. Keywords: museum, web sites, web design, medium.
Web sites of Latvian museums: quality of content and design
Keywords: Bibliotēkzinātne