Terorisma krimināltiesiskais raksturs - Masaļska, Inesa (Latvijas Universitāte, 2007)
Pirmajā daļā tiks dots starptautiskā terorisma raksturojums, terorista psiholoģiskais portrets,terorisma jēdziens un pazīmes, kā arī iespējamie terorisma veidi. Tas viss tiek darīts tādēļ, lai konkretizētu, kas tieši ir terorisms, un attiecīgi zināt, kādi cilvēki var kļūt par teroristiem, no kā gaidīt agresijas un naidu. Otrajā daļā tiks dots terorisma krimināltiesisks raksturojums. Tiks detalizēti izskatīta Latvijas Republikas Krimināllikuma daļa, kura regulē atbildību par terorismu un tā definīciju. Trešajā daļā izskatīts, kā tiek regulēts terorisms, kādi likumi eksistē par šo tēmu pasaules valstīs. Uzrakstot šo darbu tika izmantots liels apjoms normatīvo dokumentu, zinātniskie pētījumi, praktiskais materiāls, ziņas, kuras saņemtas no atklātiem avotiem.

In the first Section, there is given the characteristic of international terrorism, the psychological portrait of a terrorist and also the possible kinds of terrorism. In the second Section, the criminal-legal characteristic of terrorism is given. The section of the Criminal Law of the Republic of Latvia, which regulates the responsibility for terrorism and its definition, is considered in details In the third Section, it is viewed how the terrorism is regulated, what are the law existing for this subject in other countries of the world. Writing this Work, a large volume of normative documents was used as well as research studies, practical materials and information obtained from open sources.
Criminally legal character of terrorism
Keywords: Juridiskā zinātne