Latviešu autoru darbu iestudējumi Latvijas teātros no 2006. gada līdz 2016. gadam: nacionālās identitātes diskurss - Zvaigzne, Agnese (Latvijas Universitāte, 2016)
Maģistra darba „Latviešu autoru darbu iestudējumi Latvijas teātros no 2006. gada līdz 2016. gadam: nacionālās identitātes diskurss” mērķis ir veikt latviešu autoru darbu teātra iestudējumu kritikas diskursa analīzi, lai noskaidrotu to, kāds nacionālās identitātes diskurss tiek atspoguļots teātra kritikā, kā arī noteikt to, kādas ir nacionālās identitātes konstrukcijas prakses teātra izrādēs. Darba teorētisko daļu veido nacionālās identitātes, diskursa teorija un postdramatiskuma teorija, kā arī ir aplūkota Latvijas teātra attīstība. Darba empīrisko daļu veido teātra recenziju kontentanalīze un diskursa analīze, kā arī septiņu teātra izrāžu semiotiskā analīze.

The aim of the master’s thesis “Stagings of the Latvian authors' works in the theaters of Latvia during the period from 2006 to 2016: discourse of national identity” is to carry out a critical discourse analysis of Latvian author theatre productions to clarify what national identity discourse is represented in theatre criticism, as well as to define how national identity is presented in theatre productions. The theoretical part consists of: national identity, discourse theory, postdramatic theory, and a glance at the development of Latvian theatre. The empirical part of the thesis consists of a theatre review content analysis, discourse analysis, as well as a seven theatre semiotic analysis.
Stagings of the Latvian authors' works in the theaters of Latvia during the period from 2006 to 2016 : discourse of national identity
Keywords: Komunikācijas zinātne; nacionālā identitāte; diskurss; Latvijas teātris; iestudējumi; postdramatiskums