Valsts budžeta pieņemšanas atspoguļojums Latvijas Radio raidījumos "Krustpunktā", "Pusdiena" un "Dienas notikumu apskats" - Baumane, Laima (Latvijas Universitāte, 2017)
Maģistra darba tēma ir Valsts budžeta pieņemšanas atspoguļojums Latvijas Radio raidījumos „Krustpunktā”, „Pusdiena” un „Dienas notikumu apskats”. Darbā ir aplūkots 2017. gada valsts budžeta atspoguļojums sabiedriskā medija – Latvijas Radio, politiski analītiskajos raidījumos, un noskaidrotas koncepta „mediji – politika – sabiedrība” savstarpējā mijiedarbība un katra koncepta elementa ietekme vienam uz otru, pielietojot mediatizācijas teoriju. Metodoloģijā ir izmantotas divas pētniecības metodes: kvalitatīvā kontentanalīze un daļēji strukturēta intervija. Rezultātā ir iegūtas atbildes uz darba pētniecības jautājumiem, kā arī ir iezīmētas būtiskākās problēmas Latvijas mediju, sabiedrības un politikas mijiedarbības vidē.

Master thesis topic is Reflection of the state budget acceptance at Latvian Radio broadcast „Krustpunktā”, „Pusdiena” and „Dienas notikumu apskats”. At work is viewed year 2017 state budget reflection at the public media – Latvian Radio politically analytical broadcasts and it is find out the concept „media – politics – society” interaction and how each concept element effects to each other, using mediatization theory. In methodology there is used two research methods: qualitative contentanalysis and semi – structured interview. As a result there are obtained answers to the work research questions and outlined the key challenges in Latvian media, society and politics interaction environment.
Reflection of the state budget acceptance at Latvian Radio broadcast "Krustpunktā", "Pusdiena" and "Dienas notikumu apskats"
Keywords: Politikas zinātne (politoloģija); Valsts budžets; Politika; Mediji; Sabiedrība; Mediatizācija