Četrgadīgu bērnu iztēles attīstība rotaļā - Juzjuka, Zanda (Latvijas Universitāte, 2018)
Kvalifikācijas darba tēma: Četrgadīgu bērnu iztēles attīstība rotaļā. Darba mērķis ir teorētiski noskaidrot un praktiski pārbaudīt četrgadīgu bērnu iztēles attīstību rotaļā. Uzdevumi: •analizēt pedagoģijas un psiholoģijas zinātnieku atziņas par iztēles sekmēšanu; •izzināt četrgadīgu bērnu iztēles attīstību rotaļā; •apkopot rotaļas empīriskajā pētījumā; •izpētīt teorētiskās atziņas empīriskajā pētījumā; Izmantotās pētījumā metodes ir teorētiskās literarūras analīze, pedagoģiskais vērojums, Bērnu darbības analīze. Analizēta bērnu iztēles attīstība nodarbību laikā un bērna brīvā laika darbībā. Turpmāk tika izdarīti secinājumi, lai veicinātu bērna iztēles attīstību izaugsmē. Izstrādāti galvenie nosacījuma punkti četrgadīgu bērnu iztēles attīstības veicināšanai. Darbs sastāv no divām daļām: 1.teorētiskās; 2.empīriskās; Darbā ir 20 attēli, 3 tabulas, 3 shēmas, 2 diagrammas un darba apjoms ir 41 lpp Darba galvenie atslēgas vārdi ir iztēle, iztēles attīstība, iztēles veidi, iztēles attīstība.

Topic of the qualifying paper: Development of imagination of four-year-old children in play. Aim of the paper is to establish theoretically and to test in practice the development of imagination of four-year-old children in play. Tasks: • to analyse the conclusions of scientists of pedagogy and psychology made as regards the development of imagination; • to learn about the development of imagination of four-year-old children in play; • to collect plays in an empirical research; • to study the theoretical conclusions in an empirical research. The methods applied in the research are the analysis of theoretical literature, the pedagogical observation, analysis of children in action. The development of imagination of children has been analysed during their exercises and in action during their leisure time. Thereafter, conclusions were made in order to encourage the development of a child’s imagination in growth. The main preconditions have been developed for encouraging the development of imagination of four-year-old children. The paper consists of two parts: 1. theoretical; 2. empirical. The paper contains 20 images, 3 tables, 2 schemes, 2 diagrams, and the volume of the paper is 41 pages. The main keywords of the paper are imagination, development of imagination, types of imagination, development of imagination.
Development of imagination of four - year old children in play
Keywords: Pirmsskolas pedagoģija; Iztēle; Iztēles attīstība; Iztēles veidi; Iztēles attīstība