Latvijas uzņēmējdarbības vide, tās attīstība un izvērtējums starptautiskos reitingos - Engels, Kristians (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba “Latvijas uzņēmējdarbības vide, tās attīstība un izvērtējums starptautiskos reitingos” mērķis ir noteikt galvenos faktorus, kas kavē Latvijas uzņēmējdarbības vides attīstību, balstoties uz galvenajiem starptautiskajiem pētījumiem, Latvijas pozīcijas tajos, kā arī noteikt tos faktorus, kas kavē Latvijai iegūt augstu atzinību gan galvenajos starptautiskajos reitingos, gan ārvalstu investoru vidū. Bakalaura darbā Latvijas iegūtais vērtējums starptautiskos pētījumos un tā veidojošie faktori tiek salīdzināti ar Igauniju un Lietuvu, laika posmā no 2007. gada līdz 2017.gadam. Noslēgumā autors apkopo un apraksta lielākās problēmas Latvijas uzņēmējdarbības vidē un sniedz ieteikumus Latvijas uzņēmējdarbības vides uzlabošanai. Bakalaura darbam ir 87 lappuses, tajā tika izmantota 5 tabulas, 25 attēli un 3 pielikumi. Atslēgvārdi: Uzņēmējdarbības vide, Starptautiskie pētījumi, Valsts politika, Globālie pētījumi, GKI indekss, Doing Business pētījums.

In this bachelor thesis “Business Environment in Latvia and its Development, Position in International Rankings”, author attempts to evaluate Latvia position in international rankings and to explore underlying factors that prevents development of business environment in Latvia. Throughout the bachelor thesis author compares Latvia position in international rankings with the position of Estonia and Lithuania in the period from 2007 to 2017. In the last chapter author discusses the major problems in business environment in Latvia and gives suggestions on ways of improving entrepreneurship and overall business environment in Latvia. The thesis is written in Latvian language and consists of 87 pages, 5 tables, 25 pictures and 3 appendixes. Key words: Business environment in Latvia, international rankings, global rankings, government policies, GCI index, Doing business
Business Environment in Latvia and its Development, Position in International Rankings
Keywords: Ekonomika; Uzņēmējdarbības vide; Starptautiskie pētījumi; Valsts politika; Globālie pētījumi; GKI indekss