Pilnvērtīgas interneta darbvirsmas lietojumprogrammatūras izstrādes pamatprincipi un to teorētiskās realizācijas idejas - Igumenovs, Andrejs (Latvijas Universitāte, 2010)
Šī darba mērķis ir izpētīt iespējas programmēt un izpildīt tādas modernas darbvirsmas lietojumprogrammas, kuras pamatdatu apmaiņai izmantotu interneta tīklus. Šādu virzienu var saukt par soli uz priekšu interneta evolūcijā. Šāda veida lietojumprogrammas varētu atvieglot un samazināt mūsdienu tīmekļa slodzi un strauji paplašināt lietotāja mijiedarbību ar internetu. To abstrakti var dēvēt arī par next RIA onto the desktop jeb interneta darbvirsmas lietojumprogrammatūru.

The purpose of this thesis is to dig into and research the possible ways and methods of fully-fledget desktop internet applications creation, implementation and investigation. Such applications could form the next major step in internet evolution. They exchange their core data over the internet. With this approach it could be possible to split and share today’s web workload which would lead to much more enhanced internet user experience overall. This also could be abstractly called such as the next RIA onto the desktop.
Fully-fledged desktop internet applications engineering concepts and theoretical implementation ideas
Keywords: Datorzinātne