Presbyond lāzerkorekcijas rezultātu analīze - Lauva, Laura (Latvijas Universitāte, 2025)
Bakalaura darbs ir uzrakstīts latviešu valodā uz 34 lappusēm. Tas satur 23 attēlus, 2 tabulas un 45 atsauces uz literatūras avotiem. Darba mērķis ir izvērtēt Presbyond metodes refraktīvo iznākumu. Metode un dalībnieki: Pētījumā tika apkopoti un analizēti 46 pacientu, vecumā no 40 līdz 58 gadiem, medicīnisko karšu dati, lai izvērtētu lāzerkorekcijas iznākumu. Rezultāti norāda, ka nekoriģētais tāluma binokulārais redzes asums 3 līdz 6 mēnešus pēc lāzerkorekcijas, 100% gadījumu ir vismaz 1,25 dec. vien. augsts. Tuvuma nekoriģētais binokulārais redzes asums 90% gadījumu ir 1,00 dec vien. augsts, bet nekad nav sliktāks par 0,80 dec. vien. vērtību. Pēcoperācijas rezultāti liecina par gandrīz ideālu atbilstību plānotajai un sasniegtajai sfēriskā ekvivalenta vērtībai.

The bachelor's thesis, written in Latvian on 34 pages. It contains 23 figures, 2 tables and 45 references. The aim of the work is to evaluate the refractive outcome of the Presbyond method. Method and participants: The study analyzed medical records of 46 patients aged 40 to 58 years in order to assess the results of laser vision correction. Results: The uncorrected distance binocular visual acuity, 3 to 6 months after laser correction, is at least 1,25 decimal units in 100% cases. The uncorrected near binocular visual acuity is 1,00 decimal units or better in 90% of cases and never worse than 0,80 decimal units. Postoperative outcomes demonstrated an almost perfect match between the planned and achieved spherical equivalent values.
Analysis of Presbyond Laser Correction Outcome
Keywords: Optometrija; presbyond; lāzerkorekcijas metodes; presbiopija; blended vision