Tirgus strukturālo izmaiņu analīze un prognozēšana - Armanovs, Arturs (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darba tēma ir Latvijas alus tirgus strukturālo izmaiņu analīze un prognozēšana. Darba mērķis ir veikt alus tirgus struktūras izmaiņu analīzi par laika periodu no 2006. līdz 2010. gadam, kā arī prognozēt tirgus sadalījuma struktūru īstermiņā. Darba teorētiskajā daļā autors aplūko tirgus struktūras būtību un tipus, kā arī tirgus struktūras analīzes metodiku. Sīkāk tiek aplūkotas struktūras statistiskās analīzes metode un tirgus koncentrācijas analīzes metodes. Darba praktiskajā daļā tiek vispusīgi raksturots Latvijas alus tirgus, tiek veikta tirgus sadalījuma struktūras un koncentrācijas līmeņa analīze, kā arī prognozēta tirgus sadalījuma struktūra īstermiņā. Bakalaura darba apjoms ir 83 lapaspuses, neieskaitot pielikumus. Darbs ir uzrakstīts latviešu valodā un tajā ir iekļautas 25 tabulas un 17 attēli, kā arī 4 pielikumi.

The aim of the present bachelor the paper is to analyze stuctural developments in the beer market for the time period from year 2006 till 2010, as well as to forecast the structure of market in the short-term period. The theoretical part of the paper contains the nature and types of market structure and examines market structure analysis methodology. The statistical analysis of structure and the analysis of market concentration are examined in detail. The practical part of the paper provides a comprehensive description of the Latvian beer market. Author analyzes market structure and concentration level, as well as gives short-term forecast of market structure. The paper is written in latvian language and contains 83 pages, 25 tables, 17 images and 4 appendices.
Analysis and forecasting of market structure developments
Keywords: Vadībzinātne