Sievietes tēla konstrukcija latviešu kino filmā "Ezera sonāte" - Deičmane, Angelina (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darba temats ir Sievietes tēla konstrukcija latviešu kino filmā "Ezera sonāte". Darba tēmas problēmas pamatjautājums – kā tiek konstruēts sievietes tēls latviešu kino filmā "Ezera sonāte"? Balstoties uz šo jautājumu, ir izvirzīts darba mērķis - noteikt konstruētos sievietes tēlus filmā "Ezera sonāte". Pētnieciskā darba pamatā izmantota P. Bergera (Berger) un T. Lukmana (Luckmann) sociālās realitātes konstruēšanas teorija. Darbs sastādīts trīs daļās. Teorētiskajā nodaļā ietilpst sociālās realitātes teorijas skaidrojums, kino kā komunikācijas līdzekļa izmantojums, kā arī dzimtes jēdziens, tā konstrukcija medijos. Metodoloģiskajā daļā skaidrots kvantitatīvās un kvalitatīvās kontentanalīzes pielietojums pētījumā, savukārt empīriskajā daļā analizēti iegūtie rezultāti. Atslēgvārdi: sociālā realitāte, konstrukcija, kino, dzimte, sievietes tēls

Bachelor thesis is The Construction of Female Image in Latvian movie "Ezera sonāte". The fundamental question is - how are constructed image of a female in Latvian movie "Ezera sonāte"? Based on this question, there has been achieved the goal – to define the female image in the movie "Ezera sonāte". Research is based on the P. Bergers and T. Luckmanns Social Construction of Reality Theory. Work is drawn up in three parts. The theoretical chapter includes an explanation of The Social Construction of Reality Theory, film as a communication tool, as well as the gender concept and its construction in the media. In the methodological part there is explained the use of quantitative and qualitative content analysis of the application of the study, while the empirical part includes the analysis of a results. Keywords: social reality, construction, film, gender, female image
The Construction of Female Image in Latvian movie "Ezera sonāte"
Keywords: Komunikācijas zinātne