Simbolu komunikācija Deivida Finčera kinofilmās "Fight Club" un "Se7en" - Liepiņš, Jānis (Latvijas Universitāte, 2013)
Darba temats ir „Simbolu komunikācija Deivida Finčera kinofilmās "Fight Club" un "Se7en"”. Par pētniecības problēmjautājumu tika izvirzīts jautājums, kā simboli tiek komunicēti Deivida Finčera kinofilmās un kādas ir kinofilmās ietverto simbolu slēptās nozīmes. Darbā apkopota teorētiskā literatūra par semiotiku, komunikācijas procesiem, kino vēsturi, neo-noir žanra vēsturisko attīstību un īpašībām un metodoloģija, kas ietver semiotisko analīzi un fokusgrupas interviju. Empīriskie rezultāti atklāj daudzus simbolus Deivida Finčera kinofilmās un to nozīmes. Atslēgas vārdi: Deivids Finčers, semiotika, simboli, Fight Club, Se7en.

The paper discusses „Communication of symbols in David Fincher's movies "Fight Club" and "Se7en"”. The research question raised was to interpret symbols used in these movies and to uncover their true meanings. The work consists of theoretical literature on the theory of semiotics, communication processes, history of cinema and the development of neo noir genre. Methodology includes semiotic analysis and focus group interview. Emirical studies results present the list of symbols used in Finchers works and their uncovered meanings. Key words: David Fincher, semiotics, symbols, Fight Club, Se7en.
Communication of symbols in David Fincher's movies "Fight Club" and "Se7en"
Keywords: Komunikācijas zinātne